Eva&Pelles Bildblogg

Eva&Pelles Bildblogg

KB B -Granbergsdal 5 - 1

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-08-23 22:36:40
Oj, oj vad dåliga Granbergsdal är. KB ångade på och i början hängde Granbergsdal med. Men deras kondis är inte den bästa. Till slut tröt orken och då började det fula spelet och gap på domaren. KB gjorde vad de skulle och utan något skönlir så vann de matchen helt klart. En kort period i andra halvlek släppte de in Granbergsdal i matchen men efter en superräddning av Kilström i målet så kom inte Granbergsdal närmare och kunde hota. Kunde de heller inte göra mål på Armins missade bakåtpassning så gör de heller inga mål. Hugo hade inte någon bra dag idag. Passningarna gick dit han ville. Det verkade som han satt högerskon på vänsterfoten och tvärt om. Men han jobbade och slet och sprang och kämpade. Synd att han inte får mer bollar att jobba på (har jag skrivit förr). Hugo blev utbytt och spelade inte andra halvlek. Jag undrar varför?

Hannes Persson var med på vänsterbacken igen. Han spelade i 70 minuter och fick sedan rött kort. Vi på läkaren uppmärksammas det inte och ingen fattade var för han blev utvisad förrän Hannes kom upp på läktaren och berättade. Han hade missat en passning och blev sur på sig själv och sade då ett könsord som domaren hörde och det röda kortet kom upp. Hannes mamma var inte så glad när hon kom och undrade var för Hannes satt på läktaren i matchställ bland publiken. Men Hannes var bra så länge han var med!
Tjoho, match mot Granbergsdal
Hugo taggad smiley
Hugo inblandad när det händer!
En rar armkrok, vem håller i vem smiley Hugo är oskyldig smiley
De stunder Hugo får vara på med är han oftast inblanda när det händer nått både offensivt som defensivt smiley
Här är Palonen på G! De blev mål tillslut, av Frizell smiley
KB:s målvakt gjorde ett par riktigt bra räddningar denna match smiley
Han har annars mest fått markera platsen smiley
Den halvlek Hugo fick hann han med en hel del på den stunden han fick på plan!
Igen och igen jobbar han på!
Supermålvakten smiley
Hugo jobbar på smiley
Kul och se Arvid på plan igen smiley
Att Granbergsdal är det suveränt sämsta lag jag någonsin sett någon gång är jag helt säker på men ibland kan ju även en "blind höna hitta rätt" detta var en suverän räddning, kanske inte på mållinjen men i det närmaste ...
Hugo på hugget igen smiley
Tack och go´natt, men inget gnäll från Granbergsdal trots 5 - 1 i baken

KB A - Nora 1 - 6

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-08-14 18:32:37
Hugo fick när höstsäsongen startade upp spela med a-laget i en träningsmatch mot Nora. Han kom in när det var 15 minuter kvar.
Han hann ställa till med en del för Nora på den kvarten.
Han är oftast med där det händer saker.
Tyvärr var ju matchen körd när Hugo kom in. Två mål insläppta tidigt i matchen på hörnor smiley obefintlig markering smiley
Tappar laget bollen är det raskt tillbaka till ursprungspositionen.
Arvid är med på plan igen efter sin oturliga skada tidigare på säsongen smiley
En av ruscherna på sin kant Hugo hann med.
Ett snabbt inkast för att försöka få till ett anfall och snygga till siffrorna.
Tro det eller ej men han hann inte få till skottet smiley
Mittbackarna gjorde två rejäla missar och så stod det 4 - 0.
Här åker Hugo dit i en närkamp. Tjong så låg han i backen. Det är inte vanligt smiley
KB var bra mellan straffområdena. Men i både eget och i Noras var det mycket försiktigt och många missar. Det saknas en målskytt i KB. 6 - 1 var alldeles för stora siffror.
Å där var det slut för denna gång.

Nummer 25 i KB

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-07-27 14:17:12
Här Niklas har du nummer 25 i KB smiley

Och det här är sportreportern som vi såg i går, Tomas Nilsson. Inte mycket likhet med den småfete, glasögonprydde, dåligt klädde mannen vi såg i går smileysmileysmileysmiley

KB B – Alkvettern 6 – 3

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-07-07 22:17:57

Det började sisådär. Alla trodde nog att det skulle bli en lätt match för KB. Men 25 minuter in i första halvlek stod det fortfarande 0 – 0 och Alkvettern låg på och tog för sig. Men så började målskyttet och i minut 40 stod det 4 – 0 till KB. Lugnt då trodde vi inför andra halvlek men icke. Alkvettern kom i gång i andra halvlek och kom så nära som 4 – 2 och 5 – 3 innan Arvid fastställde slutresultat till 6 – 3.

Kuwsi Kojo Ofushin gjorde, i konkurrens med Rasmus Eliasson mål mot Bråten, säsongens snyggaste mål hittills med en riktigt läcker bicykleta. KB gjorde också ett femte mål i första halvlek men det dömdes bort då domaren redan hade blåst för straff. Och straffen missades. Domaren hade inte sin bästa dag idag. Avvaktade ett par gånger för mycket innan han blåste och ibland inte, som vid straffen, och släppte tacklingar som var mer än på gränsen för att sedan blåsa.

KB spelade som vanligt bra. Varierade korta passningar med långa. Det fattades en hel del ordinarie, bland annat Armin, å det märktes stundtals. KB hade minst ett par ribbträffar och i andra ett antal frilägen som borde förvaltats bättre, särskilt som det var a-lagspelarna som hade frilägen. Åsbom kom in en stund och han går från klarhet till klarhet. Till hösten borde han få chansen i a-laget!

Alkvettern spelade inte fult direkt men man kan säga att de utnyttjade att planen var blöt och kom ofta kanandes för att bryta och tacklade KB-spelarna och då tyvärr med dobbarna före.

Hugo gjorde en som vanligt bra insats. Som högerytter i första. I andra fick han gå ner och spela högerback och där försvann han en del då KB fick inrikta sig på att vara mer taktiska än spelande men han kom på sin kant då och då även under andra halvlek. Hoppas Hugo kan konservera formen över sommaren då detta var sista matchen för vårsäsongen.
Lite ensamt ser det ut, match idag mot Alkvettern.
Men här är Hugo på rätt plats, mitt i smeten och tar för sig.
När Hugo får rätt bollar så kan det gå rätt så fort på högerkanten.
Tyvärr inget mål för Hugo idag, men han håller sig framme och oroar.
Delar av KB:s B-lags ledarstab. Karanlang Bojang gjorde hat trick smiley

Detta är en situation jag inte riktigt begriper smiley Hugo hamnar som siste man att försvara när KB har hörnor. För det första är Hugo bra på huvudet. För det andra är han ju helt orädd när han kastar sig in i situationer (finns en del fegisar på plan) För det tredje är han urusel defensivt. För det fjärde skulle han aldrig släppa fram en motståndare och en kontring som Hugo ska stoppa är väl då nästan en garanterad frilägesutvisning smiley
Så här kommer han mer till sin rätt, mitt i högen på en hörna.
Mål smiley igen smiley
Allt går inte in. Det missades ett antal frilägen och det satt ett antal bollar i ribban och stolparna.
Matchen är slut och KB har vunnit välförtjänt smiley
A-lags-coachen på plats.
Det ser bra ut. Tror knappt KB behöver spela höstsäsongen smileysmiley
Hugo har gjort 2 av KB:s 45 mål!KB juniorer - FC Europe Juniors 7 – 4 (3 – 1)

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-07-06 10:47:55

Hugo spelade en match med juniorlaget mellan B-lags-matcherna. Tyvärr hade kameran laddat ur batteriet så det blev inga bilder. En ett litet referat kan det bli.

Bilder tagna med telefonen smiley

KB gjorde mål i första minuten och då trodde vi det skulle gå lätt. FC Europe Juniors (kväsigt namn) kvitterade dock redan i 7 minuten. I halvtid stod det 3-1 till KB. Men KB redde ut det hela och vann matchen rätt så klart. Bäst i FC Juniors var deras tränare. Där behövde man inte tveka om man hade gjort fel eller rätt på plan. Tränar upplyste om fel högt och ljudligt och argsint. Väldigt engagerad var han. Vi ett tillfälle kom Juniors fyr-back promenerandes tillbaka mot KB:s planhalva och tränaren blev hel galen skrek att det skulle springa varvid en av spelaren helt kallt svarade ”Vi orkar inte”.
FC Juniors tränare längst ner till höger.

Hugo hade denna dag nya skor. Tyvärr så gjorde skorna sig påminda en bit in i andra halvlek. De klämde. De onda fötterna gjorde så att Hugos spel blev lite försiktigare, inte så många långa krossbollar. Men totalt sett så spelade Hugo lugnt och klokt. Syntes att han spelar mer med de äldre än med juniorerna numera. Det syntes också att han inte är en junior längre. Hugo fick ta på sig kaptensbilden i andra halvlek.

Karlskoga Sportklubb – KB B 0 – 3

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-06-30 21:26:50

KSK trodde nog att de hade en chans att slå KB denna kväll. Men det var aldrig något snacka om vilka som var det bästa laget. KB spelade strålande i första halvlek. Hugo inledde målskyttet i den 32:andra minuten. I andra halvlek kunde inte mittbacken Armin fortsätta då han fick känning i låret. KB:s spel mattades av efter det. Mycket beroende på att det på grund av skador blev många byten och hela fyrbacken fick möbleras om.

Snygga bollkallar hade KSK fixat fram. Det var en häftig inramning av matchen. Bollkallar, mycket publik och cafeterian var öppen. Publiksiffran var 217 personer, hälften från Kryssvägen men då höll inte alla på Sporten. Kul att Arvid var tillbaka efter sin skada.

Hugo gjorde en okej match men inte en av de bättre. Han gick in för långt i plan och fanns inte på sin ytter där han brukar komma farandes så fint. Högerbacken utnyttjade heller inte den korridor som blev när Hugo klev in så spelet gick mest på vänster sidan första halvlek.

Oskar Ekberg #10 i Sporten, KB värva tillbaka honom snarast. Vilken fotbollsspelare det har blivit av honom. Han är ju dessutom bara en 00.

Karlskoga Tidningen har sällan med något om KB B:s b-lag. Denna gången var det med några bilder och ett kort referat.
Möte med Karlskoga Sportklubb på Stråvallen.
Regnet hängde i luften. Sportenkillen till höger är Viktor Ottosson, fd KB, och släkt till oss. En släkting till var med i Sporten denna kväll, Gabriel Nyberg Höglander. Båda barnbarn till kusiner. Pust för att bo i en så liten kommun. Då har man fullt upp att hålla koll på släkten ner i 5 led.
Hugo har förfinat detta grepp. Ingen frispark, mot sig. Inget kort.
Sporten hade en härlig inramning av matchen, bland annat ett gäng bollkallar i färgglada tröjor. 10 minuter orkade killen framför oss, sedan hittade han en boll själv och satte fart smiley men stiligt var det.
I andra halvlek kom Hugo mer med i matchen och drev på som han brukar.
Ibland kan man undra och ibland vill man inte veta vad de håller på med smiley
Hugo håller sig framme.
Tror inte han var så nöjd, Hugo har ju ett rätt så "talande" kroppsspråk smileysmiley
Lite småmurrig var kvällen.
Det är ju inte direkt så man tror det är en fotbollsanläggning som ligger här i skogen.
Tack för denna gång. Domaren var helt okej.

KB B – Björneborg 11 - 1

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-06-25 16:36:06

Det var spel mot ett mål. Björneborg hade en hörna och ytterligare ett anfall. Det var allt. Att det blev ett mål för Björneborg får förklaras med att KBs mittbackar då var så uttråkade att de totalt missbedömde situationen. Man får väl i alla fall säga att Björneborgaren som gjorde målet gjorde det mycket bra. Hugo fortsätter att imponera. Var mycket bra ikväll också. Verkar ha hittat en hög lägsta nivå. Synd bara att hans inlägg inte tas tillvara bättre.

En bit in i matchen kunde man höra när en Björneborgare började tjafsa med domaren och hur en annan Björneborgare desperat skrek ” tyst, vi orkar inte spela med bara 10-man.” Björneborg hade nämligen inga avbytare.

11 insläppta mål och då var målvakten inte dålig.

Åsbom hoppade in. Hans formkurva pekar spikrakt uppåt. Ett mål idag. Fint huvudspel och flera tekniska finesser.

Hugo var inblandad i en märklig situation. Båda fick gult kort och eftersom Björneborgaren hade ett förut blev det rött. Hugo får förklara vid tillfälle vad det vad som hända. Han ville inte göra det efter matchen så länge som domaren hörde på.
(P.s Tillägg. Hugo har berättat smiley Ni får fråga själva smiley)
Idag match mot Björneborg!
Björneborg hade endast tränaren med sig. Inga avbytare smiley
Hugo gjorde en bra match. Mycket aktiv! Hugo nr 11.
Även stark defensivt.
Kanske lite väl aktiv ibland smileysmileysmiley
Den här killen har ett läge på foten. Stenhårt. Oavsett han ska passa 3 meter eller göra inlägg eller skjuta. Givetvis gick detta skottet över smiley
Matchen över. Trots 11 mål i baken så var det inga sura miner från Björneborg.

Ett fint kort på den äldste och ett par av de yngsta på planen. Det finns mycket att lära för de två yngre.
Man kan nästan ana ett litet leende där.KB B – Ängebäck 3 – 1

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-06-16 10:39:18
Smickrande siffror för Ängebäck! KB spelar som vanligt bra. Mycket rörelse och många passningar. Som vanligt mycket missade chanser …. eller så är det så att div 7 har väldigt många bra målvakter. Hugo spelade både högerytter och mot slutet högerback. Oavsett var han är på plan är han rörlig och tuff. Oj vad han rörde sig idag på plan. Fanns nästan jämt spelbar. Hugo har utvecklats mycket denna säsong och jag hoppas det håller i sig. Undantaget är Granbergsdals-matchen då Hugo mest gick och klev på sin kant men kollar man laguppställningar denna match så har man förklaringen. Det märks att det är lättare att spela när det är de äldre killarna som är med. En liten reflektion kan man inte låta bli att göra, det enda poängtappet KB har gjort var första matchen mot Ängebäck och då var inte Hugo med smiley Tyvärr fick Ängebäck en tveksam straff denna kväll och därmed var KBs nolla vad gäller insläppta mål spräckt. Men 36 – 2 i målskillnad på 7 matcher är mycket bra.
KB B mot Ängebäck
Hugo håller sig framme och och nickar
och oroar
Hugo ligger på målvakten hela tiden Här driver han upp et anfall.
och ett anfall till
vinner en närkamp och spelar in bollen framför mål.
och oroar målvakten igen
Ängebäck hade ett av sina fåtal anfall och fick på det en tveksam straff.
Det innebar reducering till 2 - 1 och Ängebäck fick luft under vingarna och
trodde några sekunder att de kanske skulle kunna ta poäng av KB.
Men nästan omedelbart efter fick KB en straff och det fastställde resultatet till 3 - 1. Helt rättvist smiley
I alla fall inga sura miner någonstans.

Åtorp - KB B 0 -10

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-06-07 13:54:19

KB:s B-lag mot Åtorp. Kan ju bara sluta på ett sätt, och mycket riktigt, första målet efter 1 minut. Men det var en bra och rolig match. KB spelade bra och Åtorp stod upp bra. Trots 10 mål i baken var det inga griniga och tjuriga fotbollsspelare i Åtorp. Om KB fått till detta spel i Granbergsdal hade de gjort minst 25 mål! Korta och långa passningar blandas. Många passningar inom laget innan den avgörande kommer. Idag användes kanterna ofta. Hugo spelade en lustig variant av högerytter/högerback (nä inte wingback direkt heller för det fanns ingen mer på hans kant). Hugo gjorde en bra match. Kom bort en stund i början på andra då det gjordes en del byten och innan han hittade rätt i sin position. Denna match var det många från a-lagstruppen med (de som sitter på bänken osv) och det märktes. Det blev inte tre juniorer på mitten i andra halvlek som det blev mot Granbergsdal och Bråten när spelet försvann. Med rätt kompisar bredvid sig får Jalal ut mycket mer av sitt spel. Denna gång spelade KB ända in i kaklet (stackars Åtorp) 4 mål i första halvlek och 6 i andra, säger en del om det.

Match mot Åtorp i Åtorp och andra stället på.
Första målet eter 1 minut. Hade knappt hunnit få bort linsskyddet smiley
Åtorp fick mest slå ifrån sig och det gjorde de bra.
Hugo hade en kväsig position idag. Som på hörnor t ex, här en offensiv nick, han lade en hörna, han var siste man att försvara på hörnor (hur törs KB det smiley)Tyvärr var Åtorps bäste spelare målvakten. Här en bra räddning på Hugos nick. Högt och lågt. Han var överallt.
Här kommer Hugo forsandes på kanten och skickar iväg ett fint inlägg.
Åtorp hade en stadig bjässe på mitten. Han fick till och med Hugo att bita i gräset. Inget ojust i denna tackling.
x
Alla sätt är bra utom de dåliga - om man vill få stopp på motståndaren.
Men här blev det frispark till Åtorp.
Åtorps fotbollsplan ligger inte direkt centralt.
Men de hade kaffe så Niklas var nöjd.
Det var en väldigt snäll och trevlig match men lite var ju Åtorparna tvungna att protestera mot smiley men 10 mål är svårt att bortförklara som otur och dålig domare mm.
Här får Hugo med sig en straff smiley
Som läggs av KB:s målvakt smiley Är det snällt att göra så smiley
Här drar Hugo iväg på en egen raid. Den förra resulterade i en straff och mål. Denna raiden borde han ha tagit avslutet själv. Mera sånt Hugo, det gick ju riktigt bra!
Å där fick jag med Åtorps anfall på bild också smiley
Benjamin på språng. Det är en rätt så sött liten knorr han har på huvudet. Kanske skulle fru Lambertsson ha haft en sådan under sin aktiva tid. Borde ju skydda fontanellen för misslyckade nickar smileysmiley
Tack för en rolig match.
Ja, ja Hugo, jag gillar dig med smiley

Efter nästa match ska KB var uppe i serieledning och förhoppningsvis ska nolla för insläppta mål va intakt


Hugo och Adam 2010

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-06-02 22:08:49
Den här bilden har snurrat på mitt "skrivbord" på datorn just nu.
Oj vad åren går.

Några år tidigare än då.

KB B – Bråten 5 – 0

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-06-02 10:40:19

Första matchen som jag kommer ihåg jag varit på men som det inte blir några bilder från. Fick nämligen med fel optik till kameran. Derby och mycket folk på läktaren! Men KB gav inte Bråten en chans. KB var bäst. KB spelade en mycket fin fotboll. Ett varierat spel med korta och långa passningar och fina kombinationer. Den lille vänsterbackens mål var en delikatess. Hugos distinkta passning till Palonens mål var också mycket snyggt. Benjamin fick tillslut göra ett par mål efter att ha snubblat bort ett antal chanser.

Det här var så nära jag kom med det optiken som satt på kameran, värdelöst!

Hugo var strålande första halvlek och började andra bra men efter en stund såg det ut som han fått på sig fel skor. Helt plötsligt stämde ingenting för honom. KB fortsatt i och för sig att spela bra och Hugos assist kom till i andra halvlek.

Nu hade ju i och för sig pappa sagt att Hugo skulle vara bra särskilt i första halvlek eftersom farbror inte kunde se mer av matchen men …. ingen visste att Hugo är så lydig.

När det var 20 minuter kvar bytte bland annat Hugo och några till av de äldre och gick av. Hela spelet försvann! Man kan ju tro att om man byter ut högeryttermittfältaren att det ska komma in en som spelare högeryttermittfältare men den killen började tyvärr att följa bollen och befann sig tillslut mest på mittpunkten. Högerbacken sågs stundtals som vänsterytter, han verkade ha tråkigt på sin högerkant och letade efter bollen. Hela laget fick slagsida och endast en fjärde del av planen användes på slutet varför inget hände och spelet gick helt i stå. Anarki kan man sammanfatta det hela som.

KB var bäst och spelade bra större delen av matchen och Hugo gjorde en mycket bra första halvlek.

Granbergsdal - KB B 0 - 2

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-05-27 19:45:21

Granbergsdal – KB B 0 – 2 på Solvallen i Granbergsdal. Detta var den absolut sämsta fotboll jag någonsin sett! Då menar jag inte KB. KB försökte spela fotboll med passningar i laget och någon form av organiserat spel på denna usla plan och mot dessa fullständigt urusla fotbollsspelare. Om det inte varit för att det var hockeybyten så hade nog Granbergsdal gett upp efter 35 minuter. En av deras spelare bytte var 5 minut. När lagen KB möter blir så här dåliga försvinner tyvärr Hugo ur matchen. Han flyttar ut på sin kant, denna gång var han högerback, och låter de andra ta för sig och spela fotboll. Då det bland de yngre finns några som fortfarande spelar pojkfotboll, dvs bara följer bollen, så kvittar det nog vilka taktiska direktiv de får. De kommer att följa bollen i alla fall och då faller Hugo undan.

I början av andra halvlek började Granbergsdal bli bättre och hade en bättre perioder i ca 15 minuter. Men när jag kollade efter så berodde det helt klart på att William hade bytt. Att han inte var kvar på mitten på mittfältet märktes då väldigt tydligt!

0 - 2 var rejält i underkant men eftersom tränare Åsbom var med på planen och missade lika mycket så vet KB vad det ska träna på ett antal träningar framöver. Håll ner bollen och försök att träffa målet! För spelet är bra och chanser skapar man. Men vad det missas och skjuts över! Tränare Åsbom leder ännu så länge, trots missarna, den interna skytteligan. Är det bra eller dåligt smiley smiley

En Granbergsdals spelare sa uppgivet under matchen ungefär att ”hur ska vi komma åt dem, de har ju alltid ett passningsalternativ”. Granbergsdal spelade också mycket fult, vårdslöst och slarvigt, Det var ren tur att alla KB-spelare kunde gå av planen för egen maskin. Rättvis vinst till KB. Borde dock ha varit fler mål. Hugo får godkänt smiley

Tillslut var alla på plats och matchen kunde börja smiley
Det är väldigt idylliskt upp i Granbergsdal.
Hugo som högerback. Då ska man kunna kasta inkast smiley
Stort övertag i matchen och många hörnor för KB.
Hugo var inte så involverad i spelet denna match men stundtals höll han sig framme.
Det verkar så mysigt med fotbollen, Hugo hittar alltid någon att byta ett och annat ord med under matchen smiley
Missar man de här lägena blir det inte så mycket mål.
En rusch på kanten av högerbacken! Kolla vad idylliskt det är! Var är kantlinjen?
När kommer korna att kräva att få gå tillbaka till sitt bete?
Mål av tränare Åsbom!
Är det bra eller dåligt att det är tränaren som toppar den interna skytteligan smiley
Slut på matchen och alla tackar alla.
En okej match men bättre kan du Hugo smiley


KB B – Filipstad 5 – 0

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-05-23 19:32:45
Hugos KB mötte Filipstad. Filipstad hade inte en chans. Hugo var strålande denna match. Han kämpade på som attan på sin kant. Sprang, jobbade, slet och vandrade också en del på planen och sökte upp bollen. Stod inte bara och väntade på att de andra skulle se honom och passa. Mycket bra av både KB och Hugo. Om Filipstad finns inte så mycket att säga. Ett väldigt ojämnt gäng både till storlek och ålder.

Hugo jobbade och slet på sin kant.
Tuffa närkamper
Filipstad pysslade mest med att slå ifrån sig.
Hugo vann närkamper. Han utmanade. Gjorde ett gör snyggt mål smiley
Hugo var helt enkelt så bra som han kan vara när han vill och allt stämmer.
KB var totalt överlägsna, men allt gick inte in ... miss
Men den här satt smiley
Ännu tuffare närkamper.
Oldboysen fick göra ett varsitt mål. Tränare Åsbom till höger.
Tränare Åsboms egen kommentar på Instagram om hur han gjorde målet smileyHugo klev av när det var ca 10 minuter kvar. Tack för en bra match smileyKB:s A-lags-trupp 2019

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-05-17 22:53:46
Snygg bild smiley
https://www.svenskalag.se/KBsenior

Årets mål! Redan!

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-05-12 10:08:31

I onsdags vann KB:s b-lag mot Filipstad med 5 - 0 och Hugo gjorde ett av målen.
Kanske redan årets snyggaste. Där Hugo glider in framför försvararen på ett långt inlägg/hörna och i luften, snyggt vinklar in bollen i nätet smiley


Seriestart mot Ängebäck på fredag!

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-04-25 18:32:47
KB B/U21-laget har seriestart fredag den 26 april, å vi skulle ha varit där.

Allt var planerat och klart smiley
men, SAS-piloterna strejkar och Hugo fick plats på ett plan fredag förmiddag istället för lördag. Kul för Hugo och Maja. Vi får avvakta och invänta nästa match.

https://www2.svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=table&ftid=79932

Division 7 smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileySeriestart för Hugo

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-04-21 13:39:47

https://www.svenskalag.se/KBsenior/matcher#id=182873

https://www2.svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=table&ftid=79932


På fredag den 26 april har KB U21/B-lag seriepremiär. Här kommer spelprogrammet för KB. Lite längre ner också spelprogrammet för Karlskoga Sportklubb för vem vet, Arin kanske kommer igång med träningen snart smiley

April
Fredag 26 19:00 Ängebäck BK - KB Karlskoga FF 2

Maj
Onsdag 08 19:00 KB Karlskoga FF 2 - Filipstads FF 2
Lördag 11 11:00 Granbergsdals IF - KB Karlskoga FF 2
Söndag 26 14:00 KB Karlskoga FF 2 - Bråtens IK 2

Juni
Söndag 02 16:00 Åtorps IF 2 - KB Karlskoga FF 2
Fredag 07 19:00 KB Karlskoga FF 2 - Ängebäck BK
Tisdag 11 19:00 KB Karlskoga FF 2 - Björneborgs IF
Tisdag 18 19:00 Karlskoga SK - KB Karlskoga FF 2
Onsdag 26 19:00 KB Karlskoga FF 2 - Alkvetterns IK

Augusti
Söndag 04 18:00 Filipstads FF 2 - KB Karlskoga FF 2
Tisdag 20 19:00 KB Karlskoga FF 2 - Granbergsdals IF
Måndag 26 18:30 Bråtens IK 2 - KB Karlskoga FF 2

September
Söndag 01 14:00 KB Karlskoga FF 2 - Åtorps IF 2
Lördag 07 11:00 Björneborgs IF - KB Karlskoga FF 2
Onsdag 11 18:30 KB Karlskoga FF 2 - Karlskoga SK
Söndag 22 11:00 Alkvetterns IK - KB Karlskoga FF 2


Om sedan Arin kom igång och tränade så har vi dessa matcher att kolla på.
I alla fall de på Stråvallen.

2019-04-26 19:00 Karlskoga SK - Åtorps IF 2
2019-05-04 14:00 Björneborgs IF - Karlskoga SK
2019-05-14 18:00 Granbergsdals IF - Karlskoga SK
2019-05-17 19:00 Karlskoga SK - Alkvetterns IK
2019-05-24 19:00 Ängebäck BK - Karlskoga SK
2019-05-31 19:00 Karlskoga SK - Filipstads FF 2
2019-06-18 19:00 Karlskoga SK - KB Karlskoga FF 2
2019-06-24 19:00 Bråtens IK 2 - Karlskoga SK
2019-06-28 19:00 Åtorps IF 2 - Karlskoga SK
2019-08-02 19:00 Karlskoga SK - Björneborgs IF
2019-08-16 19:00 Alkvetterns IK - Karlskoga SK
2019-08-21 19:00 Karlskoga SK - Ängebäck BK
2019-09-01 15:00 Filipstads FF 2 - Karlskoga SK
2019-09-07 13:00 Karlskoga SK - Granbergsdals IF
2019-09-11 18:30 KB Karlskoga FF 2 - Karlskoga SK
2019-09-22 11:00 Karlskoga SK - Bråtens IK 2KB B-laget/U21 - Lindesberg 2 - 0

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-04-09 20:38:59

Hugo spelade match med B-laget/U21 mot Lindesberg och KB van med 2 – 0. Det var en match med samma matchbild som det varit de senaste gångerna KB B-laget/U21spelat, dvs KB har mycket boll och är det bättre laget men gör inte mål. Tyvärr också samma snurrande ed bollen av vissa spelare. Tycker det är dags att de mognar och börjar fatta att fotboll är ett lagspel och inte en individuell sport. Hugo var bra och tog för sig. Såg ut att vara på ett bra seplhumör. Arvid var med igen och gjorde 2 – 0 målet på nick!
Mycket speltid har Hugo fått denna försäsong.
Han är också mycket inblandad i spelet och tar för sig.
Tar för sig, ja ....
sånt som händer när Hugo är i närheten smiley
Lindesberg hade en blandad trupp, störst ...
och minst/yngst smiley
Här driver han på och skaffar sig skottläge.
Arvids mål, på nick smiley
Hugo gick av frivilligt efter 80 minuter.
Han verkade nöjd med matchen!

2019-03-23 KB U21 - Tärnsjö 6 - 1

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-03-30 09:28:48
Om denna träningsmatch finns inte så mycket att säga förutom att Tärnsjö var riktigt, riktigt usla. KB gjorde 6 mål och kunde gjort flera. En bra grej, förutom att KB gjorde många mål, var att det var 6 olika målskyttar. Hugo gjorde ett mål.
KB för dagen klädda i sina reservtröjor.
Ett mål för Hugo smiley
Tja, sånt som händer när Hugo är i närheten.
Rörigt framför den lille Tärnsjömålvakten.
Under en period i matchen blev det väldigt surt och irriterat på planen med ful och farliga efterslängar. Ledarna tog ett snack med spelaren och efter det lugnade det ner sig.Äntligen, Arvid på en backplats.
KB var väldigt överlägsna. Tror Tärnsjö knappt hade ett anfall, förutom det de gjorde mål på och det var mycket, mycket kallt denna lördag em i Degerfors. Så KB:S målvakt hade lite hyss för sig för att hålla sig varm. Bland annat körde han ett stegträningsprogram smiley
Det var kallt att sitta på bänken. Hugo var ute en kort stund. Spelade annars nästan hela matchen. Både mot Sporten och Woodys spelade han 90 minuter och i denna matchen nästan 90 minuter smiley
Efter lite tisslande och tasslande på bänken så byttes Åsbom in ...
och också Tärnsjös tränare kom in. Båda som toppforwards.
Tränarkampen vann KB också solklart! Här Åsbom i en tät situation.
En liten tjurig Tärnsjöare som Hugo kom ihop sig med gång på gång.
Men efter en stund märktes det att han kom på kant med alla, även sina medspelare smiley Det obligatoriska tacket efter matchen,. Domaren för dagen, Bovall (KB:s ordförande och allt-i-allo) smiley Det går så mycket lättare för Hugo när Bovall dömer smiley

KB U21 - Karlskoga SportKlubb 1 - 0

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-03-24 16:48:21

KB:s U21-lag, eller kanske man numera ska kalla det för B-laget mötte Karlskoga Sportklubb, KSK som uppstått igen denna säsong med ett seniorlag.

Hugo var nyklippt, hade nya skor (tror jag) och var på ett strålande spelhumör.

En del förändringar hade gjorts i laget och vi fick en rejäl chock när laget ställde upp sig, Hugo skulle spela högerback. Sedan chockade han oss igen, han klarar av det, riktigt riktigt bra dessutom.

Matchen virvlade igång i ett rasande tempo, från KB:s sida. KB hade 3 träffar i ribba/stolpe under de första 10 minuterna. Sammanlagt i matchen 4 ribba/stolpe träffar och minst 2 missade frilägen (öppet mål). Tyvärr slutade matchen med endast 1 – 0 till KB. Det borde varit mer.

KB spelade bra och skojigt. Använde hela laget. Hugo var mer inblandad i spelet som högerback än han någonsin varit som vänsterytter. Tyvärr blev spelet sämre mot slutet. Det är inte lätt att hålla uppe spelet mot ett lag som KSK som inte är så mycket till motstånd.

Hugo var bra denna match. Såg ut som han tyckte det var roligt att spela. Fick ju också vara med mycket mer i spelet från sin nya position.
Snygg frilla smiley
Av kroppsspråket att döma kände sig Hugo inte så bekväm i början med sin nya position.
Men KB:s två mittbackar är säkerheten själva smiley
Ibland glömde han sig smiley sex KB-spelare, men var är högerbackensmiley
Här börjar missarna, eller kanske ska jag skriva räddningarna!
Hugo var faktiskt mycket mera inblandad i spelet som högerback.
Det numera obligatoriska samtalet med domaren!
KSK består av idel gamla KB:are. Här är det Viktor Ottosson och Hugo som har det trevlig.
Här missade jag precis målet smiley men snyggt var det!
Som högerback hade Hugo att täppa till på högerkanten vid KSK-hörnor. Vet inte om det var Hugo som var så bra eller KSK som var så urusla på hörnor för de flesta fastnade på Hugo.
Missat friläge eller en superräddning ...
En inte helt ovanlig syn när motståndarna försöker att få hejd på Hugo.
Miss
Tro det eller ej men det blir också en miss.
Ett lite otrevligt bråk i slutet av matchen.
Matchen slut smiley
KSK:s duktige målvakt är Sigge som gått över till KSK från KB inför denna säsong för att få speltid. Om några år är Sigge minst div 3 målvakt i KB:s a-lag smileysmiley

KBJ - Woddys 6 - 0

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-03-16 18:20:29

Ett förstärkt KB-junior-lag mötte Woodys i en träningsmatch. Oj vilken dålig match, av Woodys. Det hände inte särskilt mycket men juniorerna spelade och trixade på rätt så hyfsat. Trots motståndet smiley Men inga mål. Så frös Camilla hem i förtid och pang, genast kom målproduktionen i gång. Hugo spelade som vanligt på vänstern och gjorde det som vanligt bra. Mot slutet av matchen vandrade han in mot mitten och var inblandad i en hel del framåt (det var han i och för sig hela matchen). Inga mål av Hugo men flera av målen kom till efter flera bra och tuffa brytningar av Hugo och flera passningar som i hockeyn skulle gett honom en andraassist.

Hugo inledde tufft och hade en del dispyter med Woodys vänsterback. Domaren fick ta ett förbrödrande korrektionssamtal med dem båda och sedan var det lugnt.

Woodys bäste var deras mittback (efter en 6 -0 förlust) tänk då hur resten var. Fast han fick jobba stenhårt spelade han i både halsduk och toppluva. Mittbacken till höger i Woodys röda tröja.

Jalal gjorde 4 mål. Här en kanonsnygg frispark
Ett kärt återseende. Jocke Johanson, gamle hockeykompisen spelar nu i Woodys.
Ett till av Jalals mål.
Frågesport! Passar Jalal?
Svar: Jalal passar aldrig smiley En dribbling som denna gång gick hem!
En vanlig syn denna match. Hugo med bollen och letar spelare att passa till.
En vanlig syn denna match. Enda sättet att stoppa Hugo.
Här surrar Hugo runt med den duktige mittbacken smiley
En gammal bekant bland ledarna på Woodys bänk. Stig Owén som tränade Rävåsens damer någon gång på 80-talet.

Mannen, myten, legenden har tyvärr efter 1000 år bytt klubb och finns nu i Woodys då Rävåsen inte längre har något herrlag. Vi riktiga Rävåsare beklagar djup att herrfotbollen försvunnit från Rävåsen, efter 77 år!

Det är bara fotboll, men hjälp, har denne killen ingen som kan hjälpa honom med matchningensmiley
Bra insats Hugo smileySläktfejd!

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-03-12 18:20:38
Denna match får man ju bara inte missasmiley
På ena sidan (för jag antar att HAN är med smiley)
och på den andra sidan i släktfejden smiley
Vilket lag ska man hålla på smileysmileysmiley

Sturehov - KB A 3 - 0

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-03-05 18:49:03

På fredagen kom då äntligen kallelsen. Hugo var uttagen till a-lagets träningsmatch mot Sturehov borta på lördag fm. Sturehov är ett mittenlag i div 4 Närke. Självklart drog Hugos supporterklubb iväg. Vi räknade med att han skulle få spela några minuter i alla fall. Det var väldigt länge sedan jag såg någon seniormatch live och KB:s a-lag vet jag inte när jag såg senaste. Därför är det aningens svårt att säga något särskilt om matchen och spelarna.

Jag tycker dock att KB stod på sig bra. 3 – 0 till Sturehov är alldeles för stora siffror. Det första målet KB släpper in är ett riktigt skitmål. De andra kommer till på en kontring efter en KB-frispark. En kanonsnygg frispark stenhårt i högra stolproten. Några centimeter till vänster och det skulle redan vara säsongens mål. Returen petar målvakten i ribban. Alla blir väl lite för intresserade av bollen för att hålla koll på den Sturehov-kontring som blir resultat av ribbträffen. Trean blir till när KB försöker och försöker och då öppnar sig bakåt.

Hugo och Benjamin fick hoppa in när det var ca 15 minuter kvar. Jag tycker nog att de tillförde en hel del. Spelet blev annorlunda då de två är löpvilliga yttrar. Och efter att KB varit tillbakapressat en stund flyttade spelet sig faktiskt upp på Sturehovs planhalva när de kom i in. Hugo provade en crossboll på Benjamin vid ett tillfälle och med lite flyt hade den kunnat resultera.

Spelet skulle kunna bli ännu bättre om vissa spelare slutade att fjanta sig och demonstrativt inte spela till den lille junioren på kanten. Jag har sett de där tendenserna förut när vissa av a-lagsspelare spelat med juniorerna.

Jag har trott att Hugo skulle vara för liten rent fysiskt för att sela div 4 med seniorerna, men det var inget problem. Det han behöver är att få upp tempot.

Det var hyfsat väder. Solen sken och det blåste bara lite grand.
Dubbelbyte när det var drygt 15 minuter kvar.
En del av Sturehovs spelare var stora smiley
x
En härlig dag för fotboll, för att vara i mars alltså
Hugo hade bollen en hel del.
Att han skulle vara för klen .... en närkamp med en Sturehovare ...
och allt är som vanligt. Sturehovaren reste sig efter ett par minuter smiley
Nästa närkamp smiley smileysmiley
Hugo är som alltid noga att tacka domare, ledare, motståndare. Snyggt!En vinnarskalle vill ju alltid vinna! Men var nöjd med ditt lilla inhopp i alla fall Hugo smileyHugo och fotboll?

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-02-26 12:17:58

Ont om fotboll e´det smiley Men här kommer Hugos motståndare säsongen 2019. För jag antar att han får spela någon av dessa matcher smiley Det ser ju ut som vi kan göra bortamatcherna också denna säsong. I alla fall Sporten smileysmiley
Förresten? Har man inga träningsmatcher i KB längre?

Förlust för KB

Hugo - KB KarlskogaSkapad av Eva 2019-01-27 18:30:48
Nej det gick inte bra för KB. En oavgjord och en förlust. Ett mål gjorde KB och målskytt var Benjamin Hunter. Då verkade KB vara på gång men föll sedan tillbaka i tempot och då försvann också pressen och initiativet i matchen.
Maja var med och tröstade, det var inte glada miner på Hugo och Berk smiley

Om Hugo: Vi såg bara en match, den andra. Jag tyckte Hugo öppnade lite tveksamt, dock med mycket spring i benen men med en dålig förstatouch, men en bit in i matchen verkade det som han kom igång och började hålla i och fördela bollar. Men sedan slutade kompisen som han bytte med att byta ... smiley Jag tror att Hugo om ett par år är dirigent och pådrivare på mittfältet i ett lag, vilken division det blir spännande att se. Men det finns där! Vi hopas på en bra säsong för Hugo, att han främst får vara frisk.

Nästa »