Eva&Pelles Bildblogg

Gôkdôtt!2019

Skapad av Eva 2019-03-20 12:27:05

Jag tänkte förklara det här med gôkdôtt före er som inte begriper smiley

Jag kollade runt på Interneten m fl ställen för att hitta något snitsigt skrivet om ämnet men igen stans finns det förklarat. Det är tydligen ett Värmländskt uttryck som inte finns någon annan stans, inte ens i Vretstorp eller Björneborg smiley

I Värmland säger vi ju det när det blivit vår och det plötsligt kommer snö igen. Då kommer det en gôkdôtt. En dôtt är något som kommer när man tror att det är över. Att det inte ska bli något mer.

Ett förtydligande av ordet hittade jag på en blogg, skriven av en värmlänning som också funderat på ordet gôkdôtt. Han skriver i ett förtydligande av ordet: ”Jag har en kompis som är sladdbarn. Han är bra många år yngre än hans närmaste bror. Han kallas "Dötten". Ô:et i "dôtt" uttalas som värmlänningar säger ö i ordet "rôva" (röva).”

En bild som illustrerar en gôkôtt, tyvärr med en uggla!
Blog image

Om göken.

Blog image

Östergök är tröstergök
Norrgök är sorggök
Södergök är dödergök
Västergök är bästergök

"Göken ansågs kunna förhäxa den som hörde honom på fastande mage. Så för att förhindra en sådan olycka var det bäst att börja morgonen med en "kaffegök", det vill säga kaffe blandat med brännvin."

Okej tänker jag, men fungerar det inte lika bra med en ostmacka smileySista av februari.2019

Skapad av Eva 2019-03-18 21:22:54

Blog imageEn kort tid i februari såg det ut så här.
Blog imageFebruari och mars har varit riktigt vårväder. Minst sju gôkdôtter innan det är vår.
Vi är väl uppe i en 10-12 dôtter nu!
Blog imageVi hade kalas på Gastro med jobbet. Här en efterrätt. Ok för att Gastro har god mat och öl och vin men personalen ... smiley en eller ett par grundkurser i hur man serverar på en restaurang skulle nog inte skada.
Blog imageAnders och Timmie slutade. Timmie är den enda jag har jobat med som hade längre uppsägningstid än anställningstid smileysmiley
Blog imageJag var supermätt och ville bara ha lite tryffel till kaffet och fick in denna smileysmileysmiley
Blog imageDetta är min chef, Eva, till höger. Till vänster en av äldreomsorgscheferna.

Blog imageVi provade Kulan en eftermiddag och beslutet står fast, vi fortsätter på Ekeliden.

KBJ - Woddys 6 - 0Hugo - KB Karlskoga

Skapad av Eva 2019-03-16 18:20:29

Ett förstärkt KB-junior-lag mötte Woodys i en träningsmatch. Oj vilken dålig match, av Woodys. Det hände inte särskilt mycket men juniorerna spelade och trixade på rätt så hyfsat. Trots motståndet smiley Men inga mål. Så frös Camilla hem i förtid och pang, genast kom målproduktionen i gång. Hugo spelade som vanligt på vänstern och gjorde det som vanligt bra. Mot slutet av matchen vandrade han in mot mitten och var inblandad i en hel del framåt (det var han i och för sig hela matchen). Inga mål av Hugo men flera av målen kom till efter flera bra och tuffa brytningar av Hugo och flera passningar som i hockeyn skulle gett honom en andraassist.

Blog image

Hugo inledde tufft och hade en del dispyter med Woodys vänsterback. Domaren fick ta ett förbrödrande korrektionssamtal med dem båda och sedan var det lugnt.

Blog image

Woodys bäste var deras mittback (efter en 6 -0 förlust) tänk då hur resten var. Fast han fick jobba stenhårt spelade han i både halsduk och toppluva. Mittbacken till höger i Woodys röda tröja.
Blog image

Jalal gjorde 4 mål. Här en kanonsnygg frispark
Blog imageEtt kärt återseende. Jocke Johanson, gamle hockeykompisen spelar nu i Woodys.
Blog imageEtt till av Jalals mål.
Blog imageFrågesport! Passar Jalal?
Blog imageSvar: Jalal passar aldrig smiley En dribbling som denna gång gick hem!
Blog imageEn vanlig syn denna match. Hugo med bollen och letar spelare att passa till.
Blog imageEn vanlig syn denna match. Enda sättet att stoppa Hugo.
Blog imageHär surrar Hugo runt med den duktige mittbacken smiley
Blog imageEn gammal bekant bland ledarna på Woodys bänk. Stig Owén som tränade Rävåsens damer någon gång på 80-talet.
Blog image

Mannen, myten, legenden har tyvärr efter 1000 år bytt klubb och finns nu i Woodys då Rävåsen inte längre har något herrlag. Vi riktiga Rävåsare beklagar djup att herrfotbollen försvunnit från Rävåsen, efter 77 år!
Blog image

Det är bara fotboll, men hjälp, har denne killen ingen som kan hjälpa honom med matchningensmiley
Blog imageBra insats Hugo smileyGrattis på namnsdagen!Uppvaktningar

Skapad av Eva 2019-03-14 12:29:26

Blog imageIdag har Matilda namnsdag! Stort grattis från Eva & Pelle smileysmiley

Släktfejd!Hugo - KB Karlskoga

Skapad av Eva 2019-03-12 18:20:38

Denna match får man ju bara inte missasmiley
Blog imagePå ena sidan (för jag antar att HAN är med smiley)
Blog imageoch på den andra sidan i släktfejden smiley
Blog imageBlog imageBlog imageVilket lag ska man hålla på smileysmileysmiley

Februari2019

Skapad av Eva 2019-03-10 12:52:49

Blog imageI februari verkar det som jag var helt uppfylld av vädret. Det är mest bilder på snö
Blog imageoch snö
Blog imageoch snö
Blog imagePelle frös och fick låna en tröja av mig. Sedan dess har han inte frusit mera smiley
Blog imageDet här är ett väldigt dåligt kort. Men det kan i mörkret skymtas några röda lysen, bland annat syns en trea (3). Det är lokalbussen hade åkte fel smiley Trean ska ju svänga in till Stråningstorps centrum, men missade avfarten och kom till oss, för jag trodde aldrig att de hade lagt om busslinjerna igen och att det skulle ha blivit bra denna gång smileysmiley
Blog imageHade bilen en dag till jobbet. När jag kom ut på förmiddagen för att åka iväg såg det ut så här smiley Sicka klantskallar. Bara det kommer lite snö och linjerna i backen försvinner försvinner allt förstånd hos bilkörarna också. Tur jag inte var tidig smiley till jobbet utan fick parkera på ett annat ställe.
Blog imageÄnnu bättre hade det blivit om bilarna hade bytt plats.
(Till vänster står det TUB och till Höger YOU.
Blog imageVärdens bästa Sara slutade på IFO efter nio år. Så bra och duktig som hon är förstår man att 9 år som socialsekreterare räcker. Nu vill hon vidare och utvecklas. Men, det blev Kristinehamn smiley Vi tror att hon snart är tillbaka smiley
Sara var alltid lite kräsen när det gäller kontorsmaterial, färgade notisar och specialpennor var hennes grej. Hon är supernöjd med att hon var först att få vårens nya färgkollektion på notisar! Saras rum var också ett svart hål för plastfickor smileyEfter att hon städat och lämnat tillbaka grejor kan jag notera att plastfickor kan vi nog till och med börja sälja! En av hennes kollegor, Sussi, är nöjd med det mesta hon får bara det är rosa smileyBlog imageSista Samos-rapporten (för denna resa)Resor & Semester

Skapad av Eva 2019-03-08 22:58:19

Blog imageOkej sa Dimitri, när vi sa´ att vi nog inte kommer tillbaka någon mer gång (efter 3 semestrar på Pythagorion), åk någon annan stans och kolla, men sedan kommer ni tillbaka igen till Samos och Pythagorion, så gör alla, sa han och skattade!
Blog imageEn av de rara katterna på stranden/beachen.
Blog imageDet här är en en av de stora kryssningsfartygen som lade till i Pythagorions hamn. Den släppte av alla amerikanare som fanns på fartyget så att fartyget kunde göra en sväng till Turkiet. Amerikanarna inte välkomna är Turkiet, tydligen smiley Så jänkarna tillbringade ett antal timmar i Pythagorions hamn!
Blog imageVår balkong! Detta var den bästa utsikten!
Blog imageMmm, mycket gott och mysigt!
Blog imageNär vi lämnade Pythagorion!

Blog imageNär vi kom hem smileysmiley
Blog imageBorta bra men hemma ...
Blog imagebäst .. smiley i alla fall så länge whiskyn räcker!

Sturehov - KB A 3 - 0Hugo - KB Karlskoga

Skapad av Eva 2019-03-05 18:49:03

På fredagen kom då äntligen kallelsen. Hugo var uttagen till a-lagets träningsmatch mot Sturehov borta på lördag fm. Sturehov är ett mittenlag i div 4 Närke. Självklart drog Hugos supporterklubb iväg. Vi räknade med att han skulle få spela några minuter i alla fall. Det var väldigt länge sedan jag såg någon seniormatch live och KB:s a-lag vet jag inte när jag såg senaste. Därför är det aningens svårt att säga något särskilt om matchen och spelarna.

Jag tycker dock att KB stod på sig bra. 3 – 0 till Sturehov är alldeles för stora siffror. Det första målet KB släpper in är ett riktigt skitmål. De andra kommer till på en kontring efter en KB-frispark. En kanonsnygg frispark stenhårt i högra stolproten. Några centimeter till vänster och det skulle redan vara säsongens mål. Returen petar målvakten i ribban. Alla blir väl lite för intresserade av bollen för att hålla koll på den Sturehov-kontring som blir resultat av ribbträffen. Trean blir till när KB försöker och försöker och då öppnar sig bakåt.

Hugo och Benjamin fick hoppa in när det var ca 15 minuter kvar. Jag tycker nog att de tillförde en hel del. Spelet blev annorlunda då de två är löpvilliga yttrar. Och efter att KB varit tillbakapressat en stund flyttade spelet sig faktiskt upp på Sturehovs planhalva när de kom i in. Hugo provade en crossboll på Benjamin vid ett tillfälle och med lite flyt hade den kunnat resultera.

Spelet skulle kunna bli ännu bättre om vissa spelare slutade att fjanta sig och demonstrativt inte spela till den lille junioren på kanten. Jag har sett de där tendenserna förut när vissa av a-lagsspelare spelat med juniorerna.

Jag har trott att Hugo skulle vara för liten rent fysiskt för att sela div 4 med seniorerna, men det var inget problem. Det han behöver är att få upp tempot.

Blog imageDet var hyfsat väder. Solen sken och det blåste bara lite grand.
Blog imageDubbelbyte när det var drygt 15 minuter kvar.
Blog imageEn del av Sturehovs spelare var stora smiley
x
Blog imageEn härlig dag för fotboll, för att vara i mars alltså
Blog imageHugo hade bollen en hel del.
Blog imageAtt han skulle vara för klen .... en närkamp med en Sturehovare ...
Blog imageoch allt är som vanligt. Sturehovaren reste sig efter ett par minuter smiley
Blog imageNästa närkamp smiley smileysmiley
Blog imageHugo är som alltid noga att tacka domare, ledare, motståndare. Snyggt!Blog imageEn vinnarskalle vill ju alltid vinna! Men var nöjd med ditt lilla inhopp i alla fall Hugo smileyMera Samos!Resor & Semester

Skapad av Eva 2019-03-03 17:16:15

Blog imageÄn är det inte slut på Samos bilderna. Pelle är nöjd. Här har han fått in en supergod svärdfisk.

Blog imageBara 45 grader ...
Blog imageSamos tuffing, kaptenens katt. Blev bara klappad och matad om han själv ville. Mat åt han nästan enbart när husse kom in för kvällen och hade med färsk fisk.

Blog imageMan ska inte ta ner träd i onödan. Finns det bara plats så. Men inga höga lastbilar eller andra höga fordon får komma denna vägen smiley
Blog imageSamos firade att de någon gång på 1800-talet själva lyckades lura och besegra den turkiska flottan.
Blog imageDet small och pangades i hamnen
Blog imageSedan fortsatte firandet kvällen därpå med en massa människor iklädda traditionella grekiska folkdräkter.Några bilder2019

Skapad av Eva 2019-03-01 23:10:44

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image
Blog image

Hugo och fotboll?Hugo - KB Karlskoga

Skapad av Eva 2019-02-26 12:17:58

Blog image
Ont om fotboll e´det smiley Men här kommer Hugos motståndare säsongen 2019. För jag antar att han får spela någon av dessa matcher smiley Det ser ju ut som vi kan göra bortamatcherna också denna säsong. I alla fall Sporten smileysmiley
Förresten? Har man inga träningsmatcher i KB längre?

Mera besök2019

Skapad av Eva 2019-02-23 17:13:53

Blog imageInte bara Peter & Lotta kom på besök.
Blog imageEn av hundarna var lite frusen.
Blog imageDe hängde med hela kvällen även om det blev en liten tupplur då och då.
Blog imageKnähund smiley vore egentligen mera praktiskt med en mindre variant då smiley
Blog imageMarcus var på ett gott humör.
Blog imageRichard var lite surare
Blog imageEn stund bara, kan det bero på sällskapet smiley
Blog imageInget knä att ligga i då får man väl ta en fåtölj då! För me´ skulle de vara smiley
Blog imageLite mat blev det också denna kväll.
Blog imageoch tårta då Pelle snart skulle fylla år smiley
Blog imageJa, ja, du får ligga där smiley


Peter och Lotta2019

Skapad av Eva 2019-02-21 18:19:06

Blog imageVi hade för några veckor sedan besök av Peter och Lotta!
Blog imageOch hundarna! Ett coolt gäng, två tjejer och en kille.
Blog imageVi åt, givetvis
Blog imageoch drack ...
Blog imageHudarna vill vara med
Blog imageöverallt
Blog imageJa, överallt!
Blog imageoch de lyckades de ju med smiley

Diesel har åkt!2019

Skapad av Eva 2019-02-19 19:43:05

Blog imageSå har då lilla Diesel åkt hem smiley
Blog imageHusse och matte kom och hämtade Diesel och hade ett par små raringar i sällskap. Axel och Tyra ska ha sportlov i Svartå hos mormor och morfar.
Blog imageBarbros bullar är uppskattade av fler än Richard smiley
Blog imageVi fick några presenter från Vietnam där Berit & Tommy varit på resan medans vi tagit hand om Diesel. Bland annat denna smiley
Blog imageJa, den är lika äcklig som den ser ut. En inlagd orm inköpt under en utflykt till Mekongdeltat smiley


Mera januari!2019

Skapad av Eva 2019-02-16 12:43:28

Blog imageDet har allt varit en hel del snö denna vinter smiley
Blog imageoch mera kom det i januari!
Blog imageUlla & Börje var hos oss på middag.Blog imageVi startade upp fotbollssäsongen 2019 med ett snabbt uttåg ur Hallvärmländskan. Inte var det som på den tiden när p-99 spelade smiley Maja varmed och tröstade.
Blog imageMen hon säg mest ut att vara intresserad av att få till te-koppen. Fotboll är inte hennes grej smiley Inte ens om Hugo spelar!
Blog imageNär vi nu var i Kristinehamn passade vi på att äta på den suveräna Thai-restaurangen. Blog imageTror det var 5-rätters-menyn vi gav oss på smiley
Blog imageJäklar vilken god soppa smileysmiley och stark smiley
Blog imagePelle var nöjd ..
Blog imageoch Barbro var nöjd!
Blog imageRestaurangen ligger lite off men den är helt klart värd att ta en omväg för att besöka den!
Blog imageBjörn fyller 70 år i år. Han har skickat en inbjudan till kalas. Låter väldigt trevligt. Får hoppas att vi har möjlighet att infinna oss men just den veckan brukar vi vara på semester!
Blog imageGissa vad som händer här smileyJag har gjort det igen!Uppvaktningar

Skapad av Eva 2019-02-13 16:31:45

Glömt att gratta Pelle på Inge-dagen som var i måndags (tror jag)
Blog imageSkål och grattis Pelle på namnsdagen
Blog imageeller rättare, skål och grattis Per-Inge
Blog imageGrattis, grattis smileysmiley
Blog imageSkål, skål!
Blog imageJag ber så hemskt mycket om ursäkt, igen.
Blog imageJättegrattis för alla gånger jag glömt Inge!
Blog imageGrattis igen Inge!
Blog imageSkål smileysmileysmileysmiley

Vad hände i januari?2019

Skapad av Eva 2019-02-12 19:20:03

Blog imageDet var väldigt dåligt med snö i början på månaden.
Blog image6 januari och ett lätt regn dessutom
Blog imageMen men, vintern är aldrig långt borta i januari. den 13 snöade det rejält igen.
Blog imagePelle fyllde år och vi fick en väldigt fin bukett som stod i nästan en vecka.
Blog imageDet är mina arbetskamrater smiley på socialkansliet. Vi avtackar äldreomsorgschefen Annica. Annica är i grunden arbetsterapeut, det är därför Unni har Lusekofta och Jonas har toppluva (om nu någon fattade sambandet).
Blog imageNiklas fick sin Bombers-tröja och blev väldigt glad!
Blog imageTulpaner, nu snart är det vår!
Blog imageJag har köpt mig nya skor. Kan inte vänta tills jag får börja använda dem.
Blog imageI snön kan man se att vi har haft besök på tomten. Ett par rådjur har vandrat förbi.

Mera Samos!Resor & Semester

Skapad av Eva 2019-02-10 12:57:12

Blog imageMycket mat och god mat har vi ätit! Här ett par suveräna pizzor.
Blog imageVår utsikt när vi åt frukost smiley Även om inte hotellet var 5-stjärnigt så var utsikten det.
Blog imageSom sagt, mycket mat och god mat. Den här Grekiska/Samos specialiteten hette Giovetsi. Supergod. Massor med riven Parmesanost smileysmiley
Blog imageVarannan vatten!
Blog imageDe var inte alltid sams de små raringarna. Det är inte en kärvänlig kram detta smiley
Blog imageVi behöver en trapp ... men vi har ingen plats för den ... då får man fixa till en lösning som passar. Det mest handikappvänliga är att gå mitt i gatan. De där träden är ju också i vägen på trottoaren så en trapp mer eller mindre kvittar smiley
Blog imageMinsta huset. Det är faktiskt känt för det. Hall och trapp på första våningen, kök på andra och sovrum på tredje. Sedan finns ju alltid gatan att ta till som vardagsrum!
Blog imageDetta är "Petiti Café". Det är så litet att de inte har någon lokal mer än köket där de kokar kaffe mm. Sittplatser finns i fönstersmygar, trappor och på trottoaren. Men så har ju Samos mestadels fint väder så det går bra att sitta ute.
Blog imageKaffe vid hamnpromenaden.

Ingen snö!2019

Skapad av Eva 2019-02-08 22:20:30

Blog imageJag pratade med Susan i veckan och i Göteborg hade de ingen snö!
Blog imageBlog imageMen det har vi!!!

Grattis!Uppvaktningar

Skapad av Eva 2019-02-06 18:44:32

I morgon torsdag har Richard namnsdag.
Blog imageGrattis önskar Eva & morfar smileysmileysmileysmiley

Pythagorion på SamosResor & Semester

Skapad av Eva 2019-02-04 20:50:51

Blog imageHoppsan denna vår resa i augusti har jag glömt att lägga upp bilder på.
Blog imageKolla matchningen Richard, nu måste du vara stolt över morfar.
P.S. Strumporna satt rätt också smiley
Blog imageVi åkte från Örebro den 1 augusti
Blog imageTredje gången gillt på Remataki beach
Blog imagePå den trevliga restaurangen
Blog imagemed den goda maten smiley
Blog imageEfter maten fick vi alltid en rejäl ouzo, hjärtmedicin sa Dimitri.
Blog image

Blog imageJag har köpt en bok på IKEA smileysmileyGrattis!Uppvaktningar

Skapad av Eva 2019-02-03 01:15:27

Den 3 februari fyller också Susan år.
Blog imageSkål och grattis, Eva & Pelle smileysmiley
Blog image

Stort grattis!Uppvaktningar

Skapad av Eva 2019-02-03 01:13:50

Blog imageSven-Erik fyller den 3 februari 80 år. Ett stort grattis från Eva och Pelle smileysmiley
Blog image

Besök!2019

Skapad av Eva 2019-02-02 13:26:20

Blog imageVi har besök av en liten rar tjej.
Blog imageDiesel heter hon.
Blog imageSka stanna i ett par veckor medans husse och matte är på resa till Vietnam

Barbro har fyllt år2019

Skapad av Eva 2019-01-29 20:07:06

Blog imageDen 5 januari fyllde Barbro år.
Blog imageHär är några av de som var på kalaset.
Blog imageHelen och Pelle i soffan, som vanligt smiley
Blog imageSon och sondotter.
Blog imageBlog imageNiklas och Matilda ....
Blog imageska nog inte sitta bredvid varandra för ofta smiley
Blog imagePartypinglan och det busiga barnbarnetsmiley
Blog imageMer ordning och reda på denna sidan av kaffebordet.
Blog image Här har vi tryckt i oss så mycket vi orkar äta!
Blog imageSå nu går vi över på drickat smiley
Blog imageDet var gott det också
Blog imageFödelsedagsbarnet
Blog imageNär vi kom hem och taxin släppt av oss så träffade vi på den här
Blog imageDet gick inte att komma nära. Fastän vi försökte.
Blog imageKatten hade en kompis med sig också. Väldigt märkligt att träffa på två stycken raskatter på promenad tillsammans mitt i natten smiley
Har inte sett dem varken före eller efter den natten!